Laura Lynn

De eerste single die Laura Lynn uitbracht was meteen goed voor een monsterhit. Het nummer ‘Je hebt me 1000 maal belogen’ werd een gigantische hit en kreeg door de verkoop van meer dan 115.000 exemplaren een gouden status. Het publiek sloot Laura in de armen en gaf haar de titel van Schlagerkoningin. Die kreeg ze omdat ook haar volgende liedjes een succes werden: ‘Arrivederci Hans’, ‘Jij doet de wolken verdwijnen’, ‘Casanova’, ‘Jij bent de mooiste’ en het duet ‘Rode rozen in de sneeuw’ met Marva waren voltreffers.

Haar albums ‘Dromen’, ‘Voor jou’, ‘Goud’ en de duetten-cd ‘Duetten’ met Frans Bauer, werden veelvoudig bekroond met goud en platina. “Laura Lynn heeft de schlagermuziek in Vlaanderen terug op de kaart gezet en hip gemaakt. De mensen hebben het genre, dankzij haar inspanningen, opnieuw herontdekt. Da’s de verdienste die zij heeft en ze ligt ook mee aan de basis van het succes van Het Schlagerfestival in Hasselt”, klinkt het in de wandelgangen van de showbizz.

Na haar Las Vegas-shows in de Lotto Arena, stoomde Laura door naar het vtm-programma ‘Sterren op de dansvloer’. Nog een hoogtepunt in haar carrière was de nummer één-hit ‘Naar de kermis’, die ze uitbracht met De Romeo’s.

Laura houdt van uitdagingen en na een duet met Luc Steeno, nam ze voor haar album ‘Jij en ik’ een duetsingle op met Schlagerfestival-presentator Kürt Rogiers. Hun versie van Dokter Bernhard vind je terug op haar album ‘Een nieuwe dag’, dat ze twee jaar geleden uitbracht.

“Het Schlagerfestival voelt voor mij aan als thuiskomen. Ik heb nog altijd een gezonde zenuwachtigheid voor ik het podium van de Ethias Arena op ga. Waarom? Omdat je ineens terecht komt in een warm bad met duizenden mensen die met elk liedje meezingen. Da’s een onbeschrijfelijk gevoel wat je daar als artiest overkomt en waar je alleen maar dankbaar voor kan zijn”, zegt Laura Lynn.