John Terra

Een goeie spits vindt moeiteloos de weg naar de goal als hij goed wordt aangespeeld door zijn ploegmakkers. Zo’n muzikale topspits is John Terra. De Maasmechelaar scoorde beauty’s met ‘Iemand heeft je pijn gedaan’, ‘Is er een ander’ en het legendarische ‘De dag dat het zonlicht niet meer scheen’, een nummer dat Marcel Vanthilt met Arbeid Adelt! in 1990 in een nieuw jasje stak.

Net als Ronaldo en Messi vindt Terra de weg naar het (voor hem muzikale) doel, maar heeft hij ook de gave om de juiste passes te geven aan collega-artiesten. Naast de zanger is er nog de succesvolle songwriter-componist en producer John Terra die samenwerkt met het kruim van de showbizz: Helmut Lotti, Christoff, Dana Winner, Vanessa Chinitor, Kim ‘Kay,..

In 1996 besloot hij om zich volop te concentreren op het schrijven en producen van muziek, en daardoor de pauzeknop indrukte wat zijn eigen carrière betrof. Die break duurde tot 2013. John verbrak de stilte met een nieuwe soloplaat. Twee jaar later, in 2015, scoorde de muzikale spits met het album ‘John Terra zingt Neil Diamond’.

Ik ben blij dat ik een scheut Neil Diamond mag meebregen naar Het Schlagerfestival, samen met mijn grootste hits en klassiekers. Ik kijk er enorm naar uit om op één van de grootste podia van Vlaanderen mijn ding te kunnen doen, samen met de live band. Schitterend!”