Yves Segers

Dé grote doorbraak komt er voor Yves Segers in 1990 met TOAST. Twee jaar is Yves het gezicht van de populaire band en scoort hij goud met ‘Ik schreeuw het van de daken’. Ook het debuutalbum van TOAST, ‘Twee uur ’s nachts’ is een voltreffer en wordt goud.

Noem Yves gerust ‘de koning van de ambiance’. Oa. met ‘Café De Zwaan’, ‘Boven op de berg’ en ‘Een beetje gay (dat is okay)’, goed voor een nummer 1-hit in 2012. De muzikale vraag ‘Waar zijn die handjes’ is verbonden aan de monsterhit van Yves Segers uit 2015.

Na de handjes-hit vroeg Yves vorig jaar: ‘Waar is mijn vleeskroket’, een liedje dat de perfecte voorloper was voor het album ‘Het dak eraf’. De voorbije maanden zong Yves over zijn ‘Geweldig figuur’ (inclusief een hilarische videoclip) én bracht hij tijdens de zomermaanden iedereen aan het ‘Schudden’.

“Met veel plezier kijk ik uit naar Het Schlagerfestival. Voor mij is dat één van de hoogtepunten van het jaar. Ik voel mij thuis in Hasselt. Eind maart wordt het weer genieten op Het Schlagerfestival. Man, ik heb nu al goesting!”