Artiesten 2018

Het Schlagerfestival kiest voor een gezonde muzikale mix van vaste waarden en nieuwkomers die live hun grote hits vertolken. Je vindt hieronder al de eerste namen die bekend werden gemaakt voor de editie van 2018.

Umberto Tozzi

2016/09/umberto-tozzi_650x563Met Umberto Tozzi, die voor de editie van 2017 helaas moest afzeggen, heeft Het Schlagerfestival voor het allereerst een Italiaans artiest op het podium. Umberto Tozzi oogstte zijn eerste succes in 1976, toen hij 7 maanden op 1 stond met de tegelplakker ‘Ti Amo’. Drie jaar later werd dit succes overtroffen met de uptempo meezinger ‘Gloria’. Het liedje werd een wereldhit en groeide uit tot een evergreen. In 1987 – toen het Songfestivalcircus neerstreek in Brussel – namen Raf en Umberto Tozzi voor Italië deel aan de wedstrijd, met het duet ‘Gente di Mare’. Ook al werden ze derde, finaal scoorde het duo misschien wel één van de grootste hits doorheen de geschiedenis van het songfestival. Umberto Tozzi verkocht meer dan 32 miljoen albums! Reserveer nu je plaatsen.

Christoff

20150327_hsf_artiesten_christoffChristoff was er in 2017 niet bij, maar kwam wel twee keer naar zijn zus Lindsay en naar zijn collega-artiesten kijken. “Het was fijn, maar ik geef toe dat ik het podium toch gemist heb”, zegt hij. “Daarom ben ik blij dat mijn manager en entourage ervoor gezorgd hebben dat ik, ondanks mijn loodzwaar internationaal programma en de vele buitenlandse optredens, in 2018 opnieuw op het podium kan staan van Het Schlagerfestival. Daar kijk ik enorm naar uit!” Reserveer nu je plaatsen.

Bart Kaëll

20150630_artiest_bartkaellBart Kaëll is één van de vaste waarden in het Vlaamse muzieklandschap. Als student aan Studio Herman Teirlinck leerde Bart heel wat van het “vak”, maar de eerste echte ervaring kreeg hij dankzij Luc Appermont in diens kustshows. De echte waardering kreeg hij in 1986 met ‘La Mamadora’. In 1989 kreeg Bart steun van Roland Verlooven en ontstonden onvergetelijke hits als ‘De Marie-Louise’, ‘Duizend terrassen in Rome’ en ‘Zeil je voor het eerst’. Daarop volgden hits als ‘Mooi om te zien’, ‘Marlène’, ‘Mooi weer vandaag’, ‘Samen in de zon’, ‘Ik heb je lief’, ‘Beetje bij beetje’ en meer. Op 17 maart 2017 bracht Bart ‘In ’t nieuw’ uit, een nieuw studioalbum sinds vele jaren. Reserveer nu je plaatsen.

en anderen

2016/01/20160108_artiest_surpriseDe komende maanden worden met mondjesmaat nog meer namen voor Het Schlagerfestival 2018 bekendgemaakt! Reserveer nu je plaatsen.

Houd voor alle verdere nieuws onze website en Facebook in de gaten.