Het Schlagerfestival viert 500.000ste bezoeker

Met een prachtige ruiker bloemen werd Viviane Van Roosendael dinsdagvoormiddag 21
februari in de Hasseltse raadzaal verwelkomd door schepen van evenementen Gerald
Corthouts. Op Valentijn bestelde de dame uit Lier 9 tickets voor Het Schlagerfestival 2017. Eén daarvan was het 500.000ste kaartje dat in de twaalfjarige geschiedenis van dit evenement werd gekocht. “Voor onze kliek is het festival één van dé hoogtepunten van het jaar”, vertelde Viviane. “Eén keer per jaar alle remmen los. Genieten van fijne artiesten op een groot podium, een liveband en knappe belichting, met veel sfeer en ambiance. Wij komen in groep met de bus, waardoor we veilig en plezant kunnen feesten.”

Hasselts schepen Corthouts onderstreepte op zijn beurt het belang van het festival voor de stad, de provincie en de regio. “Het Schlagerfestival is het grootste in zijn soort. We zijn blij dat er zoveel mensen de weg vinden naar Hasselt. Uit alle hoeken van Vlaanderen, maar ook uit de rest van Europa komen ze. Velen van hen maken er een uitstap van. Dat zien we aan de dagjestoeristen én de logementen, en dat voelen we aan de gezellige drukte die er op de festivaldagen heerst in onze binnenstad.”