Artiesten 2018

Het Schlagerfestival kiest voor een gezonde muzikale mix van vaste waarden en nieuwkomers die live hun grote hits vertolken. Je vindt hieronder de affiche voor de editie van 2018. Houd onze website in de gaten voor de allerlaatste namen.

Umberto Tozzi

2016/09/umberto-tozzi_650x563Met Umberto Tozzi, die voor de editie van 2017 helaas moest afzeggen, heeft Het Schlagerfestival voor het allereerst een Italiaans artiest op het podium. Umberto Tozzi oogstte zijn eerste succes in 1976, toen hij 7 maanden op 1 stond met de tegelplakker ‘Ti Amo’. Drie jaar later werd dit succes overtroffen met de uptempo meezinger ‘Gloria’. Het liedje werd een wereldhit en groeide uit tot een evergreen. In 1987 – toen het Songfestivalcircus neerstreek in Brussel – namen Raf en Umberto Tozzi voor Italië deel aan de wedstrijd, met het duet ‘Gente di Mare’. Ook al werden ze derde, finaal scoorde het duo misschien wel één van de grootste hits doorheen de geschiedenis van het songfestival. Umberto Tozzi verkocht meer dan 32 miljoen albums! Reserveer nu je plaatsen.

Coco Jr. van The Dinky Toys

“Als je de programmatie van Het Schlagerfestival van de voorbije jaren ziet, kan je alleen maar vaststellen dat die veel breder, veel ruimer is geworden. Ik was vereerd toen ze mij vroegen om te gast te zijn op het grootste festival in z’n genre. Ik weet nog niet precies wat ik ga zingen, maar met de liveband breng ik liedjes die de mensen kennen en onvermijdelijk zal er Dinky Toys-materiaal in mijn optreden verwerkt zitten. Het zal verrassend zijn, want ik hou van muzikale uitdagingen”, zegt Coco Jr. over zijn deelname aan Het Schlagerfestival. Reserveer nu je plaatsen.

Christoff

20150327_hsf_artiesten_christoffChristoff was er in 2017 niet bij, maar kwam wel twee keer naar zijn zus Lindsay en naar zijn collega-artiesten kijken. “Het was fijn, maar ik geef toe dat ik het podium toch gemist heb”, zegt hij. “Daarom ben ik blij dat mijn manager en entourage ervoor gezorgd hebben dat ik, ondanks mijn loodzwaar internationaal programma en de vele buitenlandse optredens, in 2018 opnieuw op het podium kan staan van Het Schlagerfestival. Daar kijk ik enorm naar uit!” Reserveer nu je plaatsen.

Ingeborg

Dertig jaar geleden, op haar 22ste, nam Ingeborg voor West-Vlaanderen deel aan de Baccarabeker, waar ze de Sabam-prijs en de personalityprijs won. Datzelfde jaar zong ze met Clouseau de hitsingle ‘Verlangen’ en een jaar later was Ingeborg onze Belgische inzending op het Eurovisiesongfestival met ‘Door de wind’, dat uitgroeide tot een klassieker. Drie decennia later kan Ingeborg terugblikken op een indrukwekkend parcours als artieste, maar ook al tv-presentatrice van de succesprogramma’s Schuif Af!, All You Need Is Love, Ik wil je iets vertellen én Blind Date! Ingeborg staat op vrijdag 23 en de zaterdagen 24 en 31 maart op het podium. Reserveer nu je plaatsen.

Margriet Hermans

Zondag 25 maart bij de middagvoorstelling is Ingeborg er niet bij, maar staat Margriet Hermans op het podium. Net als voor Ingeborg is het ook voor haar de allereerste keer op Het Schlagerfestival. Aan hits geen gebrek: ‘Alle mooie mannen zijn zo lelijk’, ‘Laisse rouler le bon temps, Jaqueline’ en ‘Niets houdt me tegen’ kan iedereen meezingen. Reserveer nu je plaatsen.

Bart Kaëll

20150630_artiest_bartkaellBart Kaëll is één van de vaste waarden in het Vlaamse muzieklandschap. Als student aan Studio Herman Teirlinck leerde Bart heel wat van het “vak”, maar de eerste echte ervaring kreeg hij dankzij Luc Appermont in diens kustshows. De echte waardering kreeg hij in 1986 met ‘La Mamadora’. In 1989 kreeg Bart steun van Roland Verlooven en ontstonden onvergetelijke hits als ‘De Marie-Louise’, ‘Duizend terrassen in Rome’ en ‘Zeil je voor het eerst’. Daarop volgden hits als ‘Mooi om te zien’, ‘Marlène’, ‘Mooi weer vandaag’, ‘Samen in de zon’, ‘Ik heb je lief’, ‘Beetje bij beetje’ en meer. Op 17 maart 2017 bracht Bart ‘In ’t nieuw’ uit, een nieuw studioalbum sinds vele jaren. Reserveer nu je plaatsen.

Willy Sommers

20150902_hsf_artiesten_willysommers‘Good old’ Willy Sommers, die op 9 augustus z’n 65e verjaardag vierde met uitverkochte verjaardagsconcerten en zijn nieuwe album ‘Boven de wolken’, is op Het Schlagerfestival telkens onder de indruk van de grootsheid van de zaal, de dansers en danseressen, de liveband en vooral het uitzinnige publiek dat voluit meezingt met ‘Als een leeuw in een kooi’, ‘Het water is veel te diep’ en ‘Laat de zon in je hart’. “Ik heb in de Ethias Arena al meerdere malen een traantje weggepinkt van emotie en ontroering.” Reserveer nu je plaatsen.

Swoop

SwoopFilip D’Haeze en zijn 4 dames Eva De Waelle, Kim Ghyselinck, Dorien Van Audenhove en Nathalie Van Bocxlaer, hoeven we je al lang niet meer voor te stellen. Met hits als ‘Ik zing een lied voor jou’, ‘We zingen oelalala’ en ‘Doe de Swoop’ staan ze bekend als één van Vlaanderens grootste partybands. Reserveer nu je plaatsen.

Sam Gooris

20150327_hsf_artiesten_samgooris‘Ziet em gaan, Ziet em gaan. Met z’n basketsloefkes aan’, én de kans is groot dat knuffelbeer en publiekslieveling Sam (Sammeke) Gooris ze ook effectief aan heeft op Het Schlagerfestival 2018. Op z’n 44ste is Sam een certitude in de showbizz. 25 jaar na z’n gouden doorbraakhit ‘Marijke’, springt hij nog steeds vlotjes het podiumop, doet hij op z’n ‘Basketsloefkes’ een heerlijke moonwalk en laat hij het gras maar groeien. Reserveer nu je plaatsen.

De Romeo’s

20150630_artiest_deromeosOok goed voor een stevige portie ambiance zijn De Romeo’s. Volgend jaar vieren Chris, Gunther en Davy hun 15-jarig bestaan en afgaande op hun enorme energie en populariteit, is de kans groot dat ze nog een extra tandje bijsteken. “Wij voelen ons ontzettend thuis op Het Schlagerfestival. Ik denk dat je het kan vergelijken met als sporter deelneemen aan het WK voetbal, de Tour de France of Roland Garros. Wij krijgen zo’n kick als we op een paar dagen tijd 45.000 man bereiken. Het is echt indrukwekkend die sfeer en ambiance die je op het podium meemaakt. Als artiest wil je daar echt bij zijn, nét omdat het zo plezant is”, zeggen De Romeo’s geamuseerd. Reserveer nu je plaatsen.

Kürt Rogiers

Kürt Rogiers is opnieuw als presentator van de partij op Het Schlagerfestival en daar kijkt ook hij enorm naar uit. “Het festival is niet alleen een perfecte uitlaatklep, ik kan er ook mijn spreekwoordelijk ei kwijt, omdat ik meedenk met de productie, met het ganse team achter de schermen. Voor mij zijn dat hoogdagen. Feestdagen!” Reserveer nu je tickets.

Houd voor alle verdere nieuws onze website en Facebook in de gaten.